sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Winnaars iCity Tender bekend

Een jury onder leiding van wethouder Staf Depla beoordeelde in totaal twaalf pitches van innovatieve smart city oplossingen.

Donderdagavond 23 februari zijn in Eindhoven de winnaars van de iCity Tender bekendgemaakt. Op deze avond beoordeelde de jury, onder leiding van wethouder Staf Depla, in totaal twaalf pitches van enthousiaste entrepreneurs en ondernemers die innovatieve smart city oplossingen hebben bedacht. De iCity Tender is één van de projecten die vanuit het Europese project Triangulum zijn opgezet om meer Smart City oplossingen in Eindhoven toe te passen.

Zes winnaars

Aan het eind van een inspirerende avond werden zes winnaars van ieder 20.000 euro bekendgemaakt. Ze moeten het geld gebruiken om hun idee verder uit te werken en geschikt te maken voor daadwerkelijke toepassing.

• Abby Solutions gelooft dat zonne-energie in het dagelijks leven geïntegreerd moet zijn. Daarom is Abby ontwikkeld, een mobiele duurzame bron van energie die elektrische fietsen slim maakt.

• Atelier Veeger ontwikkelt een interactief billboard dat het voor gebruikers en bewoners mogelijk maakt om 24/7 in te spelen op hun omgeving. Hierdoor wordt niet alleen de betrokkenheid vergroot, maar kan de omgeving tevens inspelen op behoeften.

• BitSensor: In een wereld waar alle apparaten verbonden zijn, en innovatie vooruitstreeft, loopt security alweer achter. BitSensor vult het gat tussen IoT en security met behulp van zijn nieuwe securityoplossing.

• Octo optimaliseert bezetting en comfort van Strijp-S door in real time data te monitoren en te gebruiken. Octo zorgt er op Strijp-S voor dat niemand eindeloos hoeft te zoeken naar de ideale werkplek.

• Op Strijp-S experimenteert ViNotion met slimme camera’s die beeld interpreteren en informatie geven over bijzondere activiteiten. Op deze manier kunnen slimme wegen worden ontwikkeld, die automatisch reageren in geval van nood.

• Omines ontwikkelt een smart city dataplatform waarop data van slimme steden verzameld, bewerkt en geanalyseerd kunnen worden. Op deze wijze kunnen diverse databronnen worden gecombineerd ten behoeve van de bewoner en de gebruiker.

Aanmoediging

Twee ondernemers ontvingen ieder 10.000 euro om de haalbaarheid van hun project een stap verder te brengen:

• 5D Solution zorgt ervoor dat de stad groen blijft tijdens ontwikkelingen. Dit middels een zelfregelende en eenvoudig verplaatsbare groenvoorziening die niet alleen het aanzicht van ontwikkelzones een boost geeft, maar die tevens de lucht reinigt.

• Cats Innovations maakt de state-of-the-art infrastructuur op Strijp-S beschikbaar voor mensen met een visuele beperking. Op deze wijze kan iedereen straks eenvoudig door Strijp-S navigeren.

Winnaars iCity Tender bekend

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven