sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Trouwen in Eindhoven aantrekkelijker

Tarieven voor trouwen op locatie gaan omlaag en echtparen kunnen elkaar opnieuw trouw beloven.

De gemeente maakt het aantrekkelijker om in Eindhoven te trouwen. Met ingang van 1 januari worden de tarieven voor huwelijken op locatie verlaagd. Ook wordt het zakelijk huwelijk heringevoerd en kunnen Eindhovenaren vanaf 2017 elkaar ‘opnieuw trouw beloven’.

Kostte trouwen op locatie in Eindhoven in 2016 nog tussen 895 euro (door de week overdag) en 1880 euro (op zondag), vanaf 2017 worden deze prijzen gehalveerd. Mensen die snel en zonder ceremonie willen trouwen, of een geregistreerd partnerschap aangaan, kunnen kiezen voor het zakelijk huwelijk/partnerschap. Deze optie kost 225 euro en is zeer geschikt voor mensen die de zaken wel eenvoudig en goed willen regelen, maar ceremoniële handelingen en de aanwezigheid van familie en vrienden bij de gemeente niet nodig vinden. Het zakelijk huwelijk vindt plaats in een spreekkamer van het Stadskantoor met twee getuigen.

Opnieuw trouw beloven

'Renewing your wedding vows' - het elkaar opnieuw trouw beloven - is overgewaaid uit Amerika, waar dit al jaren een traditie is. Vanaf 1 januari 2017 kunnen echtparen elkaar ook in Eindhoven opnieuw trouw beloven, bijvoorbeeld ter ere van een 12,5 of 25-jarig huwelijk. De tarieven en mogelijkheden zijn gelijk aan die van een huwelijk.

Trouwlocatie

Voor Eindhovense locaties wordt het aantrekkelijker om trouwlocatie te worden. Tot voor kort was het alleen mogelijk om hiervoor eenmalig toestemming te krijgen. Eigenaren of uitbaters kunnen vanaf 2017 een aanvraag indienen om trouwlocatie voor een jaar te worden, in plaats van voor een enkel huwelijk.

Dienstverlening

De gemeente Eindhoven werkt continu aan verbetering van de dienstverlening. Bij een ambitieuze stad hoort ook een hoge ambitie op dienstverlening. Of het nu gaat om een huwelijk, vergunning of reisdocument; we willen met onze diensten altijd aansluiten bij wat onze inwoners willen en verwachten.

Meer informatie

Elkaar opnieuw trouw beloven
Trouwlocatie aanvragen
Trouwen of partnerschap registreren
Zakelijk huwelijk/partnerschap

Trouwen in Eindhoven aantrekkelijker

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven