sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Tijdelijke locatie gevonden voor door brand getroffen school

De Rungraaf verhuist naar een tijdelijk onderkomen aan de Leuvenlaan.

De Rungraaf verhuist tijdelijk naar Leuvenlaan 23 in Eindhoven. In de nieuwjaarsnacht brandde de locatie Vlokhovenseweg van deze school voor speciaal onderwijs gedeeltelijk af, waardoor deze onbruikbaar is geworden.

Het belang om snel een geschikte nieuwe locatie te vinden was groot, zodat medewerkers en leerlingen na de kerstvakantie (op woensdag 11 januari) weer naar school kunnen. Het gaat om 130 leerlingen in de leeftijd van 9-12 jaar. In het gebouw aan de Leuvenlaan was eerder de Taalbrug (school voor speciaal onderwijs) gevestigd. Deze locatie is in samenspraak met het schoolbestuur het meest geschikt bevonden als tijdelijke locatie voor De Rungraaf.

Grote impact

Wethouder Jannie Visscher (Onderwijs): "We vinden wat er gebeurd is heel erg voor leerlingen en medewerkers. De brand heeft een grote impact op hen. Het is belangrijk dat het onderwijs doorgang kan vinden. We hebben dan ook hard gewerkt om een oplossing te vinden en ik ben blij dat die nu met de locatie op de Leuvenlaan is gevonden."

Operationeel krijgen

Vanaf nu wordt alles in het werk gesteld om De Rungraaf op 11 januari operationeel te krijgen. Dit betekent onder meer dat de huidige tijdelijke bewoners van Leuvenlaan 23, die via de Huis Oppas Dienst in het pand verblijven, verhuizen naar een ander locatie en dat de lokalen ingericht worden.

Informeren

De medewerkers en ouders van leerlingen zijn dinsdag geïnformeerd over de tijdelijke locatie. Omwonenden van Leuvenlaan 23 worden dinsdag per brief door de gemeente op de hoogte gebracht.

Tijdelijke locatie gevonden voor door brand getroffen school

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven