sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Startersbeurzen voor jongeren weer beschikbaar

De eerste Startersbeurs is uitgereikt aan Dynamo. Met de Startersbeurs kunnen afgestudeerde jongeren werkervaring opdoen.

Maandag 19 december reikte wethouder Staf Depla de eerste Startersbeurs uit aan Dynamo, onderdeel van Lumens Groep. Daardoor kan Vera Rosenboom een half jaar aan de slag bij Dynamo jeugdwerk. Vera heeft vorig jaar een HBO-opleiding Sport Leisure Urban afgerond, maar kwam niet in haar vakgebied aan het werk. Op deze manier doet ze de nodige werkervaring op als assistent-projectleider buurtsportcoach. Dynamo heeft de intentie uitgesproken om haar hierna in dienst te nemen. In totaal kunnen in Zuidoost-Brabant 200 jongeren op deze manier aan de slag.

Aanmelding

Starters uit de volgende gemeenten kunnen gebruikmaken van de regeling: Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonk, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen Gerwen en Nederwetten, Oirschot, Son en Breugel, Reusel - De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. Leerbedrijven kunnen gratis en vrijblijvend een vacature aanmelden via https://www.startersbeurs.nu/zuidoost-brabant. Wanneer zij een geschikte match hebben gevonden, dient de starter zich aan te melden via de website. Wanneer er geen geschikte vacature op de website staat voor de starter, mag hij/zij ook zelf een leerbedrijf benaderen.
Het is voor jongeren van 18 tot en met 26 jaar. In totaal zijn er 200 startersbeurzen te vergeven, waarvan nu de eerste 32 beurzen beschikbaar worden gesteld.

Startersbeurs

Met de Startersbeurs kunnen afgestudeerde jongeren op de arbeidsmarkt gedurende zes maanden, 32 uur per week, werkervaring opdoen in het bedrijfsleven en zodoende hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en verbeteren. In deze periode ontwikkelen zij competenties en vaardigheden die belangrijk zijn op de arbeidsmarkt én die aansluiten bij het opleidingsniveau. Als starter kan je deelnemen aan de Startersbeurs als je minder dan 12 uur per week werkt, je geen door het Rijk bekostigd onderwijs volgt en je geen uitkering ontvangt (of je bent bereid bij de start van de Startersbeurs de uitkering te beëindigen). Het leerbedrijf betaalt de starter een vergoeding van € 500,- netto per maand. Als bijdrage voor de begeleidingskosten ontvangt het leerbedrijf vanuit het Sectorplan Zuidoost-Brabant een subsidie van € 2500,- over een periode van 6 maanden (gebaseerd op 26 weken begeleiding van 8 uur per week).

Startersbeurzen voor jongeren weer beschikbaar

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven