sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Fasering werkzaamheden praktijkopstelling Vestdijk

De gemeente start op maandag 22 mei met het inrichten van de praktijkopstelling op de Vestdijk.

De gemeente start op maandag 22 mei met het inrichten van de praktijkopstelling op de Vestdijk en directe omgeving. De praktijkopstelling is een tijdelijke inrichting, bedoeld om inzichten en ervaringen op te doen met de effecten van aanpassingen, die meegenomen kunnen worden in het definitieve ontwerp.

De werkzaamheden gebeuren fasegewijs. Gele borden geven ter plaatse de omleidingen aan. Het streven is dat de werkzaamheden op maandag 29 mei zijn afgerond. Afhankelijk van het weer of andere onvoorziene omstandigheden kan dat echter één of enkele dagen later zijn.

Fase 1 - maandag 22 mei

Kanaaldijk-Zuid (tussen Tongelresestraat en Nachtegaallaan/Bleekstraat) in beide richtingen voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Na deze aanpassing kunt u niet meer linksaf de Havenstraat in. Vanuit de Havenstraat kunt u alleen rechtsaf naar de Kanaaldijk-Zuid.

Fase 2 - maandag 22 mei

Geldropseweg (tussen Vestdijk en Stratumsedijk) in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. Na deze aanpassing is dit deel van de Geldropseweg éénrichtingsverkeer richting Stratumsedijk.

Fase 3 - dinsdag 23 mei

Hertogstraat (tussen Stratumsedijk en Geldropseweg, inclusief kruising) in beide richtingen voor gemotoriseerd verkeer afgesloten. Na deze aanpassing is de Hertogstraat tussen Stratumsedijk en Hertog Hendrik van Brabantplein twee richtingen, vervolgens éénrichtingsverkeer naar de Vestdijk. Het is dan ook voor gemotoriseerd verkeer niet meer mogelijk vanaf kruising Geldropseweg/Hertogstraat naar de Tongelresestraat te rijden.

Fase 4 - woensdag 24 mei

Vestdijk (tussen Geldropseweg en Ten Hagestraat/Kanaalstraat) in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. De Kanaalstraat is tussen de Vestdijk en de Tramstraat tijdens een deel van deze fase voor verkeer stad uit afgesloten. Na deze aanpassing is op de Vestdijk nog maar één rijstrook beschikbaar en is er vanuit het zuiden geen doorgaand verkeer meer mogelijk richting het noorden. De busbaan (in zuidelijke richting) blijft normaal open.

Fase 5 - maandag 29 mei: Vestdijk

Vestdijk (tussen Ten Hagestraat/Kanaalstraat en Stationsweg) in beide richtingen voor alle verkeer afgesloten. Na deze aanpassing is op de Vestdijk nog maar één rijstrook beschikbaar en is er vanuit het zuiden geen doorgaand verkeer meer mogelijk richting het noorden. De busbaan (in zuidelijke richting) blijft normaal open.

Advies navigatie

In de nieuwe verkeerssituatie Vestdijk is het advies het navigatiesysteem uit te zetten en goed op de borden te letten. Veranderingen aan wegen worden steeds doorgegeven aan de aanbieders van navigatie of kaartleveranciers. Echter, in de meeste gevallen duurt het even voordat de informatie in de systemen is aangepast. Bovendien moeten automobilisten zelf voor een update zorgen.

Meer informatie over de actuele wegwerkzaamheden is te vinden op www.eindhoven.nl/bereikbaar. En op www.eindhoven.nl/vestdijk vind je meer informatie over de veranderingen en de (nieuwe) routes.

Fasering werkzaamheden praktijkopstelling Vestdijk

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven