sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Eindhoven wereldwijd stad van talent

Eindhoven op 8e plek in de Global Cities Talent Competitive Index (GCTCI) en concurreert met metropolen als Parijs en LA.

Eindhoven eindigde vorige week op de 8e plek in de Global Cities Talent Competitive Index (GCTCI), een ranglijst van wereldwijde steden die concurreren op het gebied van talent. De stad komt daarmee boven wereldsteden als Los Angeles, Berlijn, Londen en Barcelona. Eindhoven staat in Nederland al jaren bekend als de stad van uitvinders en pioniers in technologie en design. Onlangs benoemde de Tweede Kamer de zogeheten Brainportregio nog tot mainport, oftewel als regio van groot economisch belang voor Nederland. De GCTCI-ranglijst bevestigt de internationale concurrentiepositie en het economische belang dat Eindhoven als hart van de Brainportregio voor Nederland heeft.

De Global Cities Talent Competitive Index

GCTCI 2017 wordt aangevoerd door Kopenhagen, Zurich en Helsinki. Het is een gerenommeerde wereldwijde ranking om steden en regio’s op het gebied van talent en vaardigheden met elkaar te kunnen vergelijken. De GCTCI is al 5 jaar toonaangevend in het vergelijken van 109 landen en wordt mede geïnitieerd door de INSEAD business school. Volgens de onderzoekers is de opkomst van middelgrote steden in de lijst opvallend. De gemiddelde grootte van de top10 is (ondanks de aanwezigheid van metropolen als Parijs en LA) omstreeks 400.000 inwoners.

Talent is van levensbelang

“De aanwezigheid van genoeg talent is van levensbelang, als je als stad succesvol wilt blijven”, zegt wethouder Staf Depla van Economische Zaken. “Talentvolle werknemers zijn cruciaal om bedrijven voor de regio te winnen en behouden. Daarom moet je zorgen dat ‘eigen’ talent een goede opleiding krijgt en dat je stad aantrekkelijk is, voor de huidige inwoners én voor nieuw talent van buiten. Een 8ste positie op deze ranglijst – op wereldschaal! – is belangrijk voor ons allemaal. Het is goede reclame voor Eindhoven als hart van de Brainportregio en daar profiteert heel Nederland van.”

R&D en startups

Eind 2016 viel Eindhoven ook al in de prijzen bij de FDI Strategy Awards – van de uitgever van de Financial Times – op de gebieden performance management en de ondersteuning van R&D en startups. De onderzoekers van fDi benadrukten de bijzondere R&D aanpak van de regio. Bedrijven uit de wereldwijde top van hun vakgebied vormen bijvoorbeeld een cluster op gespecialiseerde campussen zoals de High Tech Campus en de Automotive Campus. Daarnaast bezit Brainport Eindhoven het unieke talent om de ontwikkeling van nieuwe technologieën te bevorderen, door startup programma's zoals High Tech XL en Bright Move.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over deze onderzoeken is te vinden op
- http://global-indices.insead.edu/gtci/documents/GTCI2017.pdf
- http://www.fdiintelligence.com/Locations/fDi-Strategy-Awards-2016-the-winners (fDi Intelligence).

Eindhoven wereldwijd stad van talent

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven