sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Eindhoven krijgt regenboogtunnel

De regenboogtunnel is een kunstwerk om diversiteit, verbinding en tolerantie een zichtbare plek te geven in de stad.

Op 17 mei, de Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie, realiseert Eindhoven samen met betrokken inwoners een kunstwerk dat zich uitspreekt voor diversiteit, verbinding en tolerantie. Door een Rainbow Tunnel Spray-A-Long maken we onder leiding van graffitikunstenaars Vincent Huibers en Mr. June een regenboogtunnel tussen de Kruisstraat en de binnenstad.

Tussen 15.00 en 17.00 uur nodigen we iedereen uit - zolang er plek is - om symbolisch een stukje mee te komen schilderen. Wethouder Diversiteit, Jakob Wedemeijer, en COC-voorzitter Bianca van Kaathoven zullen samen als eersten de spuitbus ter hand nemen.

Breakdancer Niek Traa is aanwezig, het CKE verzorgt muziek en optredens en het sociale initiatief Drents Dorp Voer zorgt voor heerlijke alcoholvrije cocktails. De Regenboogtunnel komt hiermee in de drukste fietstunnel van Eindhoven: de middelste Kruisstraattunnel.

Diversiteit, verbinding en tolerantie

Het initiatief voor de regenboogtunnel in Eindhoven komt vanuit de gemeenteraad. Wethouder Jakob Wedemeijer heeft het idee omarmd om diversiteit, verbinding en tolerantie een zichtbare plek te geven in de stad door middel van deze regenboogtunnel.

“Eindhoven is een tolerante stad waar iedereen welkom is, ongeacht geaardheid of overtuiging. Dat de stad diversiteit omarmt, willen we hiermee laten zien. Zeker in de huidige tijd, waarin tolerantie soms niet meer zo vanzelfsprekend lijkt”, aldus de wethouder.

Urban art

Gemeente Eindhoven heeft ervoor gekozen om de regenboogtunnel te kleuren met urban art, omdat dit past bij de stad. Eindhoven ademt urban culture. De kunstenaars hebben een eigentijds, stedelijk ontwerp gemaakt van hoog niveau en duidelijk herkenbaar als regenboog. Een kunstwerk dat zich uitspreekt voor diversiteit, verbinding en tolerantie met de boodschap: ‘love and let love’.

Eindhoven krijgt regenboogtunnel

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven