sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Drie kandidaat-kopers Deken van Somerenstraat bekend

Drie kandidaat-kopers Deken van Somerenstraat bekend.

De gemeente Eindhoven heeft drie kandidaat-kopers geselecteerd die kans maken om het gebied rondom de Deken van Somerenstraat te gaan herontwikkelen. In totaal dienden 17 partijen een voorstel in. De verkoop en herontwikkeling van de gemeentelijke gebouwen en de parkeerplaats, bieden een uitgelezen kans om het centrumgebied een impuls te geven, die past bij de ambities van de stad en profilering van De Bergen als dynamisch gebied.

“Met het herontwikkelingstraject rondom de Deken van Somerenstraat krijgt het gebied een opwaardering die het nodig heeft en verdient. Daarnaast krijgt het een hoogwaardige invulling waar iedereen trots op kan zijn. Ontwikkelaars Heijmans Vastgoed, SDK Vastgoed en het consortium Stuijvesant c.s. zijn de drie kandidaten met de beste voorstellen voor deze unieke opgave,” aldus wethouder Yasin Torunoglu van o.a. Wijken en Vastgoed. “Komend halfjaar wordt spannend, maar de herontwikkeling is weer een stapje dichterbij. Uiteraard wordt ook de buurt betrokken bij de keuze welke partij het beste plan heeft.”

Duurzaam, groen, samen

In de drie voorstellen wordt veel aandacht besteed aan de stedelijke ambities. Er is oog voor duurzaamheid, vergroening, samenspraak met de omgeving en verschillende doelgroepen. De voorstellen kort toegelicht:

  • Heijmans Vastgoed zet met het voorstel ‘Deken van Somerenstraat’ in op een transformatie tot een woongebied met commerciële en publieksfuncties en een woontoren aan de Edenstraat.
  • SDK Vastgoed richt zich met haar voorstel ‘Nieuw Bergen’ op een concept van wonen met wat publieksfuncties en hoogbouw aan de Edenstraat.
  • Stuijvesant c.s. is een consortium dat bestaat uit kleine partijen. Hun voorstel ‘Bergen Binnen’ richt zich op een woongebied, gemengd met werk- en publieksfuncties en een middelhoge toren in het midden van het gebied.

Planning

De drie kandidaat-kopers gaan nu hun planvoorstellen verder uitwerken. Deze moeten eind mei 2017 worden ingeleverd. In juni worden de aangepaste plannen opnieuw beoordeeld door de gemeente en ook de buurt brengt een advies uit via een samengesteld comité van buurtvertegenwoordigers. De marktpartij die als beste naar voren komt, mag de betreffende gebouwen en het parkeerterrein aankopen en herontwikkelen. Halverwege het jaar besluit het college welke partij het beste plan heeft. Daadwerkelijke veranderingen in het gebied worden vanaf 2018-2019 zichtbaar.

Drie kandidaat-kopers Deken van Somerenstraat bekend

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven