sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

615 nieuwe Nederlanders in Eindhoven

Op Koninkrijksdag (15 december) nodigt gemeente Eindhoven alle inwoners van de stad uit die dit jaar de Nederlandse nationaliteit kregen.

Op Koninkrijksdag (15 december) nodigt gemeente Eindhoven de 615 inwoners van de stad uit die dit jaar de Nederlandse nationaliteit kregen, om dat gezamenlijk te vieren. Deze Naturalisatieceremonie vindt ieder jaar op Koninkrijksdag plaats. Van de 615 nieuwe Nederlanders in Eindhoven is de oudste 76 jaar en zijn er negen nog maar net 1 jaar oud. Alle anderen zitten er qua leeftijd tussenin.

Het gaat om mensen uit 77 verschillende landen. De meeste nieuwe Nederlanders in Eindhoven komen uit: Somalië (69), Turkije (65), India (36), Iran (29), Marokko (25), China (17), Rusland (16), Sierra Leone (16), Vietnam (14), Polen (13). Daarnaast zijn er ook mensen bij die hier geboren en getogen zijn maar pas dit jaar de Nederlandse nationaliteit kregen.

Nederlander worden

Er zijn twee manieren om de Nederlandse nationaliteit aan te vragen: door naturalisatie of ‘door optie’. Van de 615 nieuwe Nederlanders in Eindhoven zijn er 110 Nederlander geworden ‘door optie’ en 505 door naturalisatie. Bij de methode ‘door optie’ gaat het om mensen die hier geboren en getogen zijn, of ten minste 15 jaar hier wonen en ouder zijn dan 65 jaar en/of langer dan drie jaar getrouwd zijn met een Nederlandse partner. Om in aanmerking te komen mag je in de afgelopen vier jaar geen zware gevangenisstraf of een hoge boete gehad hebben. De behandeling van verzoek ‘door optie’ duurt gemiddeld twee maanden en kost 179 euro.

Naturalisatie

Om voor naturalisatie in aanmerking te komen moet je vijf jaar in Nederland wonen of drie jaar gehuwd zijn met een Nederlandse partner, ingeburgerd zijn en dit kunnen aantonen met het inburgeringsdiploma of een gelijkwaardig diploma waaruit blijkt dat je de Nederlandse taal beheerst. Ook mag je de afgelopen vier jaar geen zware gevangenisstraf of een hoge boete gehad hebben. Een naturalisatieverzoek duurt gemiddeld tien maanden en kost 840 euro.

615 nieuwe Nederlanders in Eindhoven

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven