sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Hoezo een 50-plusser kan niets meer?

50-plussers zonder werk kunnen onder begeleiding opgeleid worden tot ondernemer.

Ben jij 50-plusser en werkloos? En zit je in de bijstand of heb je helemaal geen uitkering? Dan heb je misschien ook al eens gedacht om voor jezelf te beginnen. Ja? Misschien vind je de stap te groot. En als je die nu eens niet alleen hoeft te zetten, maar samen met andere 50-plussers. Het kan! Hoe?

Als 50-plusser kom je moeilijk aan de bak. Veel werkgevers kijken vooral naar de leeftijd en minder naar jouw talenten en kwaliteiten, ook als de economie groeit. Hierdoor biedt ondernemerschap een veel beter uitzicht op werk en economische zelfstandigheid, zonder uitkering.

Samen ondernemen met hulp van de gemeente


Eindhoven legt zich niet neer bij de situatie van 50-plussers. Maar wil helpen om samen te gaan ondernemen. Zo hoef je niet alles alleen te doen en ga je met andere deelnemers samenwerken.

Hoe gaat het in zijn werk?


Het hele traject duurt een jaar. Daarin ga je met andere deelnemers op zoek naar goede ideeën en helpen jullie elkaar om die ideeën uit te werken tot een ondernemingsplan. Dit vraagt om een actieve houding en motivatie. Zo ben je zelf medeverantwoordelijk voor het succes van jullie onderneming. Hiervoor leg je contacten, werk je aan je kennis en bouw je een netwerk op. Daarbij krijg jullie advies, hulp en ondersteuning van ervaren begeleiders en coaches. Dit maakt ondernemen leuker, met minder risico’s en kansrijker.

Wanneer mag ik meedoen?


Toch blijft ondernemen een grote stap. Zeker als je al een tijd niet meer werkt. Daar houdt dit project rekening mee. Iedereen die zich aanmeldt doet mee aan een onderzoek om te bepalen waar je kwaliteiten liggen. En je krijgt een persoonlijk gesprek. Als daaruit blijkt dat je gemotiveerd bent dan ga je aan de slag. De eerste zes weken richten zich op het ondernemerschap en op samenwerking met de andere deelnemers. Daarna beslis je of je doorgaat en werken jullie je gezamenlijk ondernemingsplan uit. Zodat je in de derde fase inkomen uit jullie onderneming kunt gaan halen.

Hoe kan ik meedoen?


Ben je enthousiast? Mooi! Kom dan naar de informatiebijeenkomst in het Videolab op Strijp S, op maandag 8 mei om 19:30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Meld je aan via samenondernemen@eindhoven.nl. Je ontvangt dan per mail een bevestiging.

Hoezo een 50-plusser kan niets meer?

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven