sluit
Stuur door
Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Gezocht! Curator Smilefactor

De Smilefactor, heb jij het in je? Dan zijn we op zoek naar jou! Stuur je ideeën in vóór 13 mei.

De openbare ruimte leuker maken

De openbare ruimte leuker maken door grote of kleine ingrepen met een knipoog. Een speldenprikje op onverwachte plekken. Sir John Cleese die naar Eindhoven komt. Een glimlach kan al zoveel veranderen. De gemeente Eindhoven merkt dat initiatieven met een Smilefactor van de grond komen, maar dat er in de stad veel meer potentie is. Daarom gaat ze op zoek naar een curator Smilefactor, die de verbinding  met initiatiefnemers in de stad legt, maar ook zelf ideeën heeft.

Smilefactor

Met de opening van de John Cleesetunnel vorig jaar, kreeg de gemeente de smaak te pakken. Al was de smilefactor daarvoor ook al wel zichtbaar in de openbare ruimte. Neem de bermen, die jaarlijks in een wilde bloemenzee veranderen. Veel inwoners vroegen zich af of dit een bewuste keuze was of dat er misschien hoognodig gemaaid moest worden. Tot er bijen op een stokje tussen de bloemen werden geplaatst. Woorden zijn vaak overbodig. De vele fietstunnels in de stad, die in navolging van de John Cleesetunnel nu ook beschilderd worden, zijn een ander voorbeeld. De openbare ruimte is van iedereen, alle reden om daar dan ook iets leuks van te maken.

Curator Smilefactor

De curator Smilefactor wordt uitgedaagd om initiatieven uit de stad bij elkaar te brengen en ook zelf met ideeën te komen die de Smilefactor hebben. Daarom is een groot netwerk, zowel op persoonlijk vlak als op social media, een belangrijke voorwaarde. De gemeente heeft ervoor gekozen om kandidaten drie ideeën te laten inzenden die door een jury, onder voorzitterschap van wethouder Torunoglu, worden beoordeeld. De jury selecteert de vijf meest geschikte kandidaten. Tijdens een publiekelijk toegankelijke verkiezing op zaterdag 17 juni a.s., tijdens de 5e Geluksroute040, kiest het Comité Verkiezing Curator Smilefactor uit deze vijf kandidaten de curator Smilefactor voor de periode van 18 juni 2017 tot en met 30 juni 2018. Het gaat hier om een vrijwilligersfunctie.

Gezocht! Curator Smilefactor

Contact Inwonersplein

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven