Vul de uitkomst van de som in cijfers in, zodat het systeem weet dat u geen automatisch spamprogramma bent.

Koningsdag 2015, Eindhoven kleurt weer oranje

Informatie over Koningsdag, van afspraken en tips tot bereikbaarheid en wijkactiviteiten.

Dit jaar kleurt Eindhoven op maandag 27 april weer oranje. Koningsdag is een feest voor jong en oud, danceliefhebbers en vrijmarktsnuffelaars, popmuziek en kinderspelen, kortom voor iedereen. Daarom zetten we in Eindhoven weer een divers programma neer in de binnenstad, Strijp-S en in de wijken.

Meer informatie over het totale programma van Koningsdag vindt u op www.eindhovenisking.nl.

Vrijmarkt

De vrijmarkt is ook dit jaar weer op de PSV-laan (voorheen Mathildelaan), tussen de Glaslaan en de Vonderweg naast het Philips Stadion. De gezellige drukbezochte markt is een leuke verbinding tussen de activiteiten in de stad en Strijp S. Op het Wilhelminaplein blijft een kleine vrijmarkt voor bewoners van de Bergen. 

Bereikbaarheid en contact

Contactinformatie voor vragen over vervoer en het melden van overlast tijdens Koningsdag.
lees verder
Sommige straten en parkeerplaatsen zijn rondom 27 april afgesloten. Fietsenstallingen hebben andere openingstijden.
lees verder

Alcoholcontrole jongeren

De gemeente Eindhoven zet tijdens Koningsdag toezichthouders in die controleren of jongeren onder de 18 jaar alcohol drinken. Ook houden ze prijsacties tegen het licht.

De gemeente heeft als voorbereiding op Koningsdag contact gelegd met de organisatoren van de diverse evenementen en met de horeca-ondernemers in de stad, zodat zij ook op een positieve manier de verantwoordelijkheid nemen om alcoholgebruik voor 18- tegen te gaan.

Glas- en blikverbod en toiletten

Een gezellig oranjefeestje is belangrijk, maar ook een veilig feest. Glas en blik meenemen naar de binnenstad is dus niet toegestaan en verkoop van drank zonder vergunning blijft verboden.

Er zijn verschillende  inname punten. Deze zijn duidelijk herkenbaar. Hier kunt u glas en blik inleveren. Drank in plastic is toegestaan. Alle evenementen in het centrum zijn gratis toegankelijk. Plassen hoeft niet in bosjes, want de gemeente zal op veel plekken weer toiletunits neerzetten. Voor het gebruik van de toiletten wordt een kleine vergoeding (maximaal €0,50) gevraagd.

Veiligheid vergroten

Eindhoven is de laatste jaren erg in trek tijdens de viering van de verjaardag van ons staatshoofd. Dat betekent dat het naar verwachting gezellig vol zal zijn, maar op piekmomenten op bepaalde locaties misschien ook wel érg druk. Daarom worden er maatregelen genomen om de veiligheid te vergroten:

  • Het publiek wordt zoveel mogelijk over de locaties verspreid. Via speciale ledschermen zorgt de gemeente dat alle bezoekers op de hoogte zijn op welke plek nog wel ruimte is.;
  • Met de NS zijn afspraken gemaakt over reizigersstromen: aan de stadskant het station in (met bufferzoners) en aan de noordzijde (busstation Neckerspoel) het station uit. Wilt u alleen met de bus, vermijd dan het NS-stationsgebouw;
  • Met de politie is afgesproken om ‘vriendelijk maar streng’ op te treden;
  • Bezoekers moeten er rekening mee houden dat Eindhoven te vol kan raken en dat via allerlei media, ook op treinstations, het advies wordt gegeven de stad te mijden. Ook in de binnenstad zelf kunnen bezoekers geadviseerd worden een andere locatie op te zoeken. De gemeente zal (@Gem_Eindhoven) via twitter communiceren. #oranje040

Tip!

Houdt u er rekening mee dat in de loop van de middag het mobiele netwerk overbelast kan raken. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken waar en wanneer u elkaar wilt ontmoeten. Op het 18-Septemberplein, Fensterrein en Catharinaplein vinden geen evenementen plaats en kunt u even rust nemen tijdens het oranjefeest.


Koningsdag 2015, Eindhoven kleurt weer oranje
Telefoon: 14 040, vanuit het buitenland +31 40 238 6000. Bezoekadres: Stadhuisplein 10.

Contact

Contactformulier

Telefoon:
14 040
Vanuit het buitenland:
+31 40 238 6000

Bezoekadres:
Stadskantoor, Stadhuisplein 10
5611 EM Eindhoven
Openingstijden en afspraak maken

Postadres:
Postbus 90150
5600 RB Eindhoven